Höstvrålet med Popkollo

Höstvrålet med Popkollo

Popkollo Göteborg och Arena 29 presenterar

—–> HÖSTVRÅLET <—–

Den 30 november bjuder vi in till ÖPPET HUS med Popkollo. En slags minifestival full av allt det bästa från Popkollo.

Perfekt för dig som…
… är nyfiken på att åka på kollo eller delta i Popkollos verksamhet.
… gått kollo förut och vill träffa kollokompisar och ledare igen.
… tycker musik är kul!

Vi fyller Stenhuset med massa roliga aktiviteter tillsammans med Arena 29 – en ungdomsverksamhet i huset som riktar sig till 16-20 år och bl a har replokaler, pysselworkshops och spelningar.

Kom och häng med oss!

NÄR?
Lördagen 30 november mellan kl 13.00-17.00. Drop-in under dagen.
VAR?
Arena 29, Stenhuset, Djurgårdsgatan 29, Göteborg.
FÖR VEM?
Höstvrålet riktar sig framförallt till dig som tillhör Popkollos målgrupp: tjejer och transpersoner mellan 12-20 år. Men även du som är kompis eller vuxen får följa med!
INTRÄDE?
Gratis! Men du måste vara medlem i Popkollo Göteborg. Det kostar ingenting och du blir det enkelt på plats.

VAD HÄNDER UNDER DAGEN?
(exakt schema med tider kommer längre fram)

—-> INSPIRATIONSFÖRELÄSNING: Att driva sitt eget band!.
Mimi Brander från bandet Browsing Collection berättar om deras resa som DIY-band, tipsar om hur du kan gå vidare med din musik, släppa och spela in skivor, boka spelningar och åka på turné.

—-> PYSSELWORKSHOP: Gör dina egna patches!
Vår Popkollo-ledare Mika visar hur du kan göra coola band-patches att sätta på din jacka eller väska!

—-> LIVEMUSIK: Etzia!
Världen har egentligen aldrig varit särskilt stor eller främmande för Etzia. Hon föddes i New York, har rötter i Panama och Trinidad, och växte upp i Sverige. Etzia har länge varit en starkt lysande stjärna inom dancehall och reggaescenen. Hon har även deltagit i Melodifestivalen (2017) och varit engagerad i det kvinnliga musiknätverket Femtastic. Idag är hon dessutom skivbolagsdirektör i egna bolaget Mambia Records.

Etzia ser inga begränsningar, varken geografiskt eller musikaliskt, och med sin kombination av toast och sång är hon kapabel att jobba över vilken rytm eller genre som helst! I maj släppte hon sin senaste skiva Motivation och på Höstvrålet kommer hon ge oss en sprakande konsert.

—-> FILMVISNING: Wild dogs!
Dokumentär från 2018 om bl a Popkollos arbete med Vem Kan Bli Producent.

“I en musikindustri styrd av män kämpar plattformar som Popkollo och Upfront producer network för att tjejer och transpersoner ska kunna skapa fritt som producenter, på egna villkor. Bakom lykta dörrar träffas etablerade och nya producenter, bland annat Robyn, Jenny Wilson, Beatrice Eli, VAZ, Selen Özan, Caty Testad, Barbara Chamoun och Ayesha Quraishi. Wild Dogs gör upp med myten om den manliga producenten och visar på en bransch i förändring. Filmen ramas in av Beata Bouchts illustrationer, animerade av Karin Drake.”

—-> PROVA PÅ: Spela in i studio!
Tillsammans med f d Popkollo-deltagaren Nora får du testa hur det är att spela in i en riktig musikstudio.

—-> PROVA PÅ: Repa i replokal!
Tycker du det verkar kul att spela i band? Sväng förbi vår replokal och testa dig runt på de olika instrumenten. Vi har Popkollo-ledare på plats som visar enkla ackord och rytmer.

—-> PANELSAMTAL: att vara deltagare på Popkollo!
Lyssna på historier från tidigare Popkollo-deltagare. Hur var deras kolloupplevelse? Varför tycker de att Popkollo är viktigt? Kanske får vi höra ett och annat roligt kollominne också!

—-> PANELSAMTAL: att vara ledare på Popkollo!
Träffa några av våra fantastiska Popkollo-ledare! Hör dem berätta om livet på kollo, och varför de valt att engagera sig i Popkollos arbete. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor.

—-> PROVA PÅ: musikproduktion!
Har du skapat egen musik via datorn nån gång? Vår ledare Nora visar hur ett musikprogram fungerar och du får testa att göra beats, spela in och bygga en låt från grunden.

Har du frågor om Höstvrålet? Kontakta oss på goteborg@popkollo.se

Höstvrålet arrangeras i samarbete med NBV Music Box Väst.