Kreativa torsdag: Batik/Tie dye

Kreativa torsdag: Batik/Tie dye

Batiken är tillbaka! Vi har fått in många önskemål om att ha batik-workshops igen, och det har vi ju mer än gärna 🙂 Den här färgningskonsten kan ge liv åt garderobens mest urtvättade plagg. Så inventera din garderob på vita/ljusa plagg, allt från t-shirts till strumpor, och kom hit! Om du inte har något som du vill färga kan du få en tygpåse från oss att förgylla.

Våra unga ledare är batik-experter vid det här laget så du kommer vara i säkra händer. Bomull och andra naturmaterial passar utmärkt att färga. Det går till så att du knyter gummiband på olika sätt runt tyget som du sedan doppar i ett färgbad. När du sedan vecklar upp tyget igen har det fått ett fantastiskt mönster. En underbar känsla! Denna kväll är Tuvalu och Julius dina ledare.

När: 9 och 16 maj kl 17-20, fikat serveras 17-17:30 i kaféet.
Var: Arena 29 – Ateljé och Kafé
För vem: Alla mellan 16-20 år är välkomna
Kostnad: Gratis
Ingen förkunskap krävs

Bjud gärna in alla som du tror vill vara med!


Kreativa Torsdag är en öppen workshop varje torsdag där vi provar på det mesta; batik, smycken, kollage och tvål för att bara nämna några. Vi jobbar tillsammans och lär oss av varandra och har du en idé så tveka aldrig att berätta, a good idea is a good idea forever. Du välkomnas av våra unga ledare som introducerar veckans workshop och ser till att du får den hjälp du behöver.

Arena 29 är en plats där ungdomar kan göra verklighet av sina idéer. Det kan handla om allt från poesikvällar, LAN och syjuntor till att anordna en egen festival! Vi har flera olika lokaler och det finns även möjlighet till att få sin egen nyckel.